SUOMI AIKOO PALAUTTAA PERHEEN IRAKIIN – MUKANA SEITSEMÄN ALAIKÄISTÄ LASTA

Suomi aikoo pakkopalauttaa Irakiin yhdeksänhenkisen perheen, jossa on seitsemän alaikäistä lasta. 

Poliisi haki perheen majapaikastaan maanantaina ja kertoi puhelimessa olleen tulkin välityksellä, että perhe käännytetään Irakiin. Perhe kuljetettiin illalla Raisiosta Metsälän säilöönottokeskukseen. Perhe vastustaa palautusta ja perheen lakimies on hakenut korkeimmalta hallinto-oikeudelta käännytyspäätöksen täytäntöönpanokieltoa, perheen valtuuttama edustaja kertoo. 9-henkinen perhe on nyt matkalla Joutsenon säilöönottokeskukseen. 

Perhe on ollut paossa jo yli 15 vuotta. Ensin maan sisäisesti, mutta jo yli kymmenen vuotta sitten he pakenivat Syyriaan, sodan sytyttyä Turkkiin ja sieltä Suomeen. Lapset ovat 1,5-14-vuotiaita ja vain kaksi heistä on asunut Irakissa. Kolme lapsista käy täällä koulua ja puhuu suomea. 

Olemme ihmeissämme ja pettyneitä, sillä kuulimme viime viikolla, kuinka Suomen pääministeri totesi lehdelle, ettei hänen oikeustajuunsa sovi lasten pakkopalauttaminen turvattomiin maihin. 

Pyydämme pääministeri Sipilää pysäyttämään turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset, jotka loukkaavat lasten oikeuksia, ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa. 


Turvapaikanhakijat ovat jo traumatisoituneita vainon, sodan, pitkän pakolaismatkan ja piinaavan turvapaikkapäätösodottelun vuoksi. Älkää lisätkö kärsimyksiämme. Toivomme, että turvapaikkahakemuksemme käsitellään oikeudenmukaisesti ja huolellisesti. Haemme vain turvaa ja rauhaa.Turvapaikanhakijoiden #RightToLive mielenilmaus Rautatientorilla jatkuu 61. päivää.

TIEDOTE
11.4.2017
Julkaisuvapaa heti


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?

TIEDOTE: Maahanmuuttovirasto kuuntelee turvapaikanhakijoiden vaatimukset tänään: Viikkoja jatkuneella mielenosoituksella vaikutusta