Featured Post

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

Ulkomaalaispoliisi pakkopalautti tänä aamuna 32+ viikolla raskaana olevan naisen, hänen vammaisen lapsensa ja aviomiehensä Nigeriaan. Poliisi on aiemmin vakuuttanut, että pakkopalautettaville tehdään lääkärintarkastus aina kun se on aiheellista. Tänä aamuna poliisi ei kuitenkaan huomioinut avustajien illalla lähettämää tuoretta lääkärintodistusta, jossa lääkäri ei suositellut pakkopalautettavalle naiselle lentomatkaa. Poliisi ei tiettävästi esittänut sitä myöskään lennosta vastaavalle Finnairin henkilökunnalle. Perhe ei ole saanut matkalle tarvittavia rokotuksia. 

Karkotus käynnistettiin kello viisi aamulla eikä poliisi vastannut avustajien lukuisiin yhteydenottopyyntöihin illan ja aamun aikana. Tietojemme mukaan poliisi ei ollut informoinut yhdenvertaisuusvaltuutettua raskaana olevan naisen ja vammaisen lapsen käännytyksestä ennakkoon. Yhdenvertaisuusvaltuutettu monitoroi pakkopalautuslentoja ja heidän kuuluu saada tieto karkotuksista etukäteen. 
Olemme kysyneet tietopyynnöllä Poliisihallitukselta pakkopalautusten yhteydessä suoritettavista lääkärintarkastuksista. Poliisihallituksen ylikomisarion mukaan jokainen pakkopalautus arviodaan yksilöllisesti ja myös viime vaiheessa ennen kotimatkalle lähtöä. Poliisihallitus ei kuitenkaan pystynyt toimittamaan listaa terveystarkastuksia suorittavista lääkäreistä. 

Olemme pyytäneet Finnairia, Air Francea, ulkomaalaispoliisia, Helsingin poliisin johtoa ja yhdenvertaisuusvaltuutettua keskeyttämään pakkopalautuksen. Äiti ja vammainen lapsi ovat vaarassa. 

Olemme olleet yhteydessä perheeseen Charles De Gaullen lentokentällä. Perhe on järkyttynyt sekä pakkopalautuksesta että poliisilta saamastaan kohtelusta matkan aikana. Vapaaehtoinen avustaja on toimittanut lääkärintodistuksen jatkolennosta vastaavalle lentoyhtiölle.
Stop deportations seuraa tapahtumien kehittymistä.

Tiedote 14.11.2017 
Stop Deportations Finland

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUOMI PAKKOPALAUTTAMASSA NUORTA IRAKILAISNAISTA ISÄN JA MILITIAN VAINOON

Refugees Humanitarian Demands