PAKKOPALAUTUSTA PELKÄÄVÄ PERHE KIRJOITTI SÄILÖSTÄ SIPILÄLLE JA NIINISTÖLLE

Joutsenon säilöönottokeskuksessa pakkopalautusta pelkäävä seitsenlapsinen perhe on kirjoittanut suoraan pääministeri Juha Sipilälle.


“Me tulimme Suomeen. Koska haluamme elää rauhassa. Lapsemme ovat paenneet kanssamme kauan ja eri maissa. Me kuulimme, että Suomessa on ihmisyys ja arvot kohdallaan. Me rakastamme Suomea, suomalaiset kohtelevat meitä hyvin. Miksi me joudumme pois? Miksi emme saa asua täällä? Me olemme paenneet jo 2006 vuodesta. Tulimme hakemaan turvapaikkaa ja jouduimme vankilaan. Pääministeri. Voitko vastata tähän?”

Kirjeen liitteenä olleissa kuvissa näkyy kuinka säilöönottokeskuksen kalteri-ikkunoiden takana on piikkilangat. 

Kirje meni myös presidentti Sauli Niinistölle ja se on kuitattu vastaanotetuksi.


Kun perhe saapui Suomeen vuonna 2015, Eurooppatiedotus teki videon, jolla äiti ja isä kertovat kohtalostaan ja olivat toiveikkaita, että perhe pääsee vihdoin asettumaan aloilleen rauhalliseen maahan. Yhdeksänhenkinen perhe tuli pitkän ja vaarallisen merimatkan Turkista Suomeen, kun pienin oli vasta yhden kuukauden ikäinen. “Meidän piti valita joko elämä tai kuolema. Palata Irakiin kuoleman uhalla tai ottaa riski ja etsiä turvallista paikkaa, kuin muuttolinnut”, isä kertoo. Perheen äiti pohtii Hennalan vastaanottokeskuksessa vuonna 2015 näin: “Jos meillä olisi turvallisuus ja palvelut, sähköt, sairaanhoito, työtä ja koulutusta. Jos voisin nukahtaa yöllä ilman pelkoa siitä, että tarvitsee tarkkailla ovea. Kun lapset menevät kouluun, minun ei tarvitsisi pelätä heidän puolestaan. Tai kun mieheni on töissä myöhään, minun ei tarvitsisi huolestua. Jos kaikki tämä olisi kunnossa Irakissa, miksi en palaisi takaisin.”
Turvapaikanhakijoiden #RightToAsylum mielenilmaus pyytää Suomea pysäyttämään kaikki pakkopalautukset turvattomiin maihin ja kunnioittamaan lasten- ja ihmisoikeuksia. #62

Eurooppatiedotuksen video 14.12. 2015: 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?