KASVAVA JOUKKO SUOMALAISIA VAATII PAKKOPALAUTUSTEN LOPETTAMISTA – MYÖS KESKUSTAN HELSINGIN PIIRI JA VALTUUSTORYHMÄ

Kasvava joukko kansalaisia ja päättäjiä vaatii pakkopalautusten lopettamista turvattomiin maihin.

Keskustan Helsingin valtuustoryhmä ja Helsingin piiri “vaativat pakkopalautusten keskeyttämistä ja inhimillistä turvapaikkapolitiikkaa erityisten naisten ja lasten kohdalla ja silloin, kun ihmiset ovat kotoisin maista, joita Ulkoministeriö pitää turvattomina”. 

Myös pääministeri Sipilä totesi Ilta-Sanomille, ettei hänen oikeustajuunsa mahdu, että raskaana olevia tai lapsia palautettaisiin Afganistaniin. 
Tätä kuitenkin tapahtuu koko ajan, kuten Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg ja Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo ovat todenneet. 

Tänä vuonna on jo tehty palautuslentoja – eikä kellään meistä ole tietoa, onko niillä palautettu raskaana olevia naisia tai alaikäisiä lapsia. 

Tiistaina joukko mielenosoittajia saapui Helsingin Sanomien järjestämään vaalitenttiin kyltteineen muistuttamaan päättäjiä pakkopalautuksista. 

Kysymykseen, onko Afganistan turvallinen, ulkoministeri Soini vastasi “kyllä”, ja Sipilä, että jatkuvaa maa-arviointia tehdään. Tarkastetaanpa faktat: Afganistan ja Irak ovat kaikissa tilastoissa kolmen maailman vaarallisimman maan joukossa. 

Sisäministeriön Päivi Nerg on ollut huolissaan kansalaiskeskustelusta, jossa “väärä tieto lähti liikkeelle organisoidusti ja voimakkaasti”. 

Mikä tuo väärä tieto oli? 
Kansalaisilla oli hyvät syyt epäillä, että maanantaisella lennolla olisi ollut raskaana oleva nainen ja alaikäisiä lapsia. Heidät oli jo siirretty odottamaan pakkopalautusta. 

Epäily oli siis oikea. 
Peruutus kuitenkin tuli viime hetkellä. Ehkäpä kansalaisten toiminnan ansiosta poliisi tarkisti faktat ja huomasi, ettei naista ja lapsia pidäkään palauttaa. 

Kun Sisäministeriö ei tiedota faktoja, ei kansalaisille jää muuta mahdollisuutta, kuin ottaa selvää itse. Tiedämme, että media korjaa päivittäin väärää tietoa, jota syntyy kiivaassa uutiskilvassa. Siinä ei ole mitään ihmeellistä eikä mediaa syyllistetä. Myös Sisäministeriön väite, ettei kukaan pakkopalautetuista olisi pyytänyt saada tavata edustajaansa, saattaa pian paljastua vääräksi tiedoksi. 

Jos virheitä sattuu niin ne korjataan, viranomaiset vain toteavat. Tosin kuusihenkinen perhe on nyt Kabulissa, eikä heillä ole kotia, sukulaisia eikä rahaa. 

Stop Deportations Finland on joukko tavallisia kansalaisia, jotka ovat huolissaan Suomesta oikeusvaltiona ja haluavat puolustaa ihmisoikeuksia maassamme. Vastaavia ihmisten vapaiden ihmisten ryhmiä on kymmeniä ja liike kasvaa.


Tiedote
5.4.2017 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?