SUOMI PAKKOPALAUTTAMASSA NUORTA IRAKILAISNAISTA ISÄN JA MILITIAN VAINOON

24-vuotias irakilaisnainen Lara pyydettiin juhannussunnuntaina käymään Raision poliisin luona ja vangittiin saman tien Turun poliisivankilaan ja uhattiin karkottaa Bagdadiin maanantaina. Oikeusprosessi on vielä kesken ja päätöksestä on valitettu korkeimpaan hallinto-oikeuteen. 

Tytön Suomessa asuva äiti, sisko ja veli ovat kauhuissaan siitä, aiotaanko perhe hajottaa. Tytär ei voi palata Irakiin, jossa militiat, isä ja miespuoliset serkut uhkaavat hänen vapauttaan ja henkeään. Nuorella emansipoituneella tatuointitaiteilijalla ei ole ihmisarvoista tulevaisuutta Irakissa. Näistä syistä Laraa uhattiin Irakissa ja hän lähti hakemaan suojaa Suomesta.

Ulkomaalaispoliisi hoitaa tapahtunutta erikoisella ja erityisellä kiireellä juhannuksena, jolloin lakimiehet ja korkeimman hallinto-oikeuden tuomarit eivät ole tavattavissa. Hyvään hallintoon kuuluu viranomaistoimminnan läpinäkyvyys, joka ei nyt Laran kohdalla toteudu. Laraa edustava lakimies ei ole ollut tietoinen poliisin karkotussuunnitelmasta eikä hän ole saanut tänä aamuna yhteyttä Laraan eikä tutkinnanjohtajaan.

Lara lähetti viestin Turun poliisivankilasta: ”Minulle kerrottiin vain, että maanantaina minut lennätetään Bagdadiin. Auttakaa minua! En voi palata Irakiin!” 

Suomi, joka puolustaa naisten tasa-arvoa ja vapautta, on nyt pakkopalauttamassa samoja arvoja puolustavaa nuorta itsenäistä naista Irakiin, jossa häntä odottaa isän ja sotilasjoukkojen vaino ja kosto. 

Myös toista irakilaisnuorta, Huduria, 28, ollaan tietojemme mukaan pakkopalauttamassa tänään. Hän on huonossa kunnossa henkisesti ja fyysesti ja on ollut sairaalahoidossa Suomessa. Vanhemmat ovat Suomessa.


Stop Deportations Finland TIEDOTE 26.6.2017

Lisätiedot:
righttolivepress@gmail.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT