Suomi palauttaa Hakimin Irakiin, isä tapettu vain kuukausi sitten

Keski-Suomessa asunut Hakim (nimi muutettu turvallisuussyistä) otettiin säilöön maanantaina 26.6. pikaista pakkopalautusta varten. Irakista Suomeen palanneen Hakimin perhe on irakilaisten sotilasjoukkioiden eli militioiden vainon kohteena muun muassa länsimaisten tahojen kanssa tehdyn yhteistyön vuoksi.

Irakiin paluu olisi Hakimille hyvin todennäköisesti kuolemantuomio. Hänen isänsä tapettiin vain kuukausi sitten Irakissa, ja äiti ja sisko ovat paenneet Bagdadista leirille vainon vuoksi. Hakimilla ei ole mahdollisuutta sisäiseen pakoon, vaan palautuksen myötä hän joutuisi sotilasjoukkioiden armoille.

Hakimilla ei ole ollut mahdollisuutta saada Korkeimman hallinto-oikeuden päätöstä turvapaikkaratkaisua koskevaan valitukseensa. Palautuksen toteuttamisen jälkeen hänen mahdollisuutensa palata Suomeen ovat heikot muun muassa hänen henkeensä Irakissa kohdistuvan vakavan riskin vuoksi.

Myös tatuointitaiteilija Lara, jonka palautus peruttiin hänen vastarintansa ansiosta 26.6., on edelleen välittömän palautusuhan alla. Laraa uhkaa sekä militioiden että hänen isänsä vaino Irakissa.

Stop Deportations vetoaa kaikkiin suomalaisiin ja erityisesti sisäministeri Paula Risikkoon epäinhimillisten pakkopalautusten välittömän keskeyttämisen puolesta. Pyydämme kaikkia tätä kysymystä tärkeänä pitäviä olemaan yhteydessä ministeriin sekä painostamaan Turkish Airlines -lentoyhtiötä luopumaan pakkopalautuslennoista.

Stop Deportations Finland TIEDOTE 27.6.2017

Lisätiedot:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?