NUORI TURVAPAIKANHAKIJA MENEHTYI - VÄHEKSYTÄÄNKÖ TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TERVEYSONGELMIA?

Aikaisin tänä aamuna nuori irakilainen turvapaikanhakija Kareem menetti henkensä sairaalassa. Me Oikeus elää -mielenosoituksessa odotamme lisätietoja tästä traagisesta tapahtumasta. Tietojemme mukaan hän oli jo jonkin aikaa ollut vakavasti sairas. Myös Maahanmuuttovirasto on myöntänyt, että asia on ollut heidän terveystiiminsä tiedossa ja hoidossa jo pidempään.
 
Kareemin traaginen menehtyminen ilman perheenjäseniä vierellään osoittaa turvapaikanhakijoiden haavoittuvuuden Suomessa, kun he eivät kesken turvapaikkaprosessin käsittelyn saa täyttä oikeutta terveydenhuoltoon.

Olemme erittäin surullisia tapahtuneesta ja lähetämme vilpittömät surunvalittelumme Kareemin perheelle ja läheisille. Samaan aikaan olemme hyvin huolissamme turvapaikanhakijoiden hyvinvoinnista Suomessa. Huolemme on, että Maahanmuuttoviraston politiikka ohjaa terveydenhoitoviranomaisia, ja että turvapaikanhakijoiden terveysongelmia väheksytään ja ylenkatsotaan, kun heille on myönnetty oikeus vain kiireelliseen terveydenhoitoon.

Tiedote
7.6.2017

Right To Live mielenilmaus Rautatientorilla, päivä #118.
#wewillcontinue #stopdeportations

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?