Fwd: [TIEDOTE] HELSINGISSÄ KORKEITA TURVALLISUUSUHKIA - TURVAPAIKANHAKIJOIDEN MIELENILMAUS SIIRRETÄÄN TURVAAN

HELSINGISSÄ KORKEITA TURVALLISUUSUHKIA - TURVAPAIKANHAKIJOIDEN MIELENILMAUS SIIRRETÄÄN TURVAAN


Poliisi ilmoitti tänään, että turvapaikanhakijoiden Oikeus elää –mielenilmauksen on siirryttävä Rautatientorilta kello 19 mennessä. Päätöksen perusteena oli yleisen järjestyksen ja turvallisuuden varmistaminen Helsingin Rautientorilla ja sen välittömässä läheisyydessä ydinkeskustassa. Helsingissä on poliisin mukaan korkeita turvallisuusuhkia. Poliisi ei kuitenkaan yksilöinyt niitä. Kaikki mielenilmaukset Rautatientorilla on poliisin määräyksestä toistaiseksi kielletty Rautatientorilla.

Päätös perustui kokoontumislain 10 ja 20 pykäliin. Samalla poliisi kuitenkin kertoi, ettei turvapaikanhakijoiden mielenilmaus ole aiheuttanut minkäänlaista vaaraa, haittaa tai häiriötä kaupunkilaisille, ympäristölle tai omaisuudelle 141 päivän aikana.

Poliisin mukaan kyseessä on poliisin kiireisin viikko vuodesta. Tällä viikolla vietetään Pride-viikkoa ja lauantaina Helsingin keskustassa kokoontuu Pride-marssi. Pride on tarjonnut turvapaikanhakijoiden mielenilmaukselle turvapaikkaa ja mahdollisuutta liittyä Prideen viikonlopun ajaksi. Poliisi toivoo neuvottelujen jatkuvan maanantaina turvapaikanhakijoiden ja Helsingin kaupungin kanssa mielenilmauksen paikasta jatkossa. Turvapaikanhakijoiden mielenilmaus tulee kuitenkin toteuttaa klo 8-21 välisenä aikana. Poliisi ei kertonut, koskeeko sääntö kaikkia mielenilmauksia Helsingissä. 

Tiedotamme asiasta lisää myöhemmin.

Right To Live mielenilmaus 141 päivää. #WeWillContinue #RightToLive


TIEDOTE
30.6.2017
Lisätietoja
righttolive@gmail.com

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?