TURVAPAIKANHAKIJAT NEUVOTTELEVAT OIKEUDESTA MIELENOSOITUKSEEN RAUTATIENTORILLA[TIEDOTE]

Turvapaikanhakijoiden Oikeus elää -mielenilmaus on käynnistänyt neuvottelut Helsingin kaupungin rakennusviraston kanssa oikeudestaan mielenosoittaa Rautatientorilla. “Olemme mielenosoittaneet pian sata päivää lakia noudattaen ja hyvässä yhteistyössä niin poliisin kuin kaupungin kanssa ja uskomme, että saamme jäädä torille”, sanoo mielenilmauksen järjestäjä Ahmad Hadi. 

Turvapaikanhakijat ja heidän suomalaiset tukijansa katsovat, että laki suojaa vahvasti mielenilmausoikeutta. Mielenosoitusoikeus on keskeinen perus- ja ihmisoikeus (Perustuslaki 13 §, Euroopan ihmisoikeussopimus 11 artikla) ja julkisen vallan, kuten kaupungin ja sen virkamiesten tulee edistää mielenosoitusoikeuden käyttämista (Perustuslaki 22 §, Kokoontumislaki 4 §). 

Mielenosoittajien ja Maailma kylässä festivaalin yhteistyö on myös sujunut hyvin ja mielenilmauksessa odotetaan monikulttuurista tapahtumaa torille 27.-28. toukokuuta
Tulevana lauantaina torilla pidetään Skootterifestivaali, eikä senkään kanssa ole ilmennyt mitään ongelmia. 
Teltan takana oleva pyörätie ja jalkakäytävä ovat aina täysimittaisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden käytössä, turvapaikanhakijat korostavat. 


Oikeus Elää mielenilmaus on kestänyt yhtäjaksoisesti sata päivää lauantaina 20.5. ja turvapaikanhakijat toivottavat kaikki tervetulleiksi Rautatientorille!

#DEMO100 #WeWillContinue

#RightToLive mielenilmaus vaatii pakkopalautusten pysäyttämistä ja Maahanmuuttoviraston virheiden tutkimista ja korjaamista. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?