[TIEDOTE] TURVAPAIKANHAKIJAT RAKENTAVAT TALON KOLMEN SEPÄN AUKIOLLE

Turvapaikanhakijat, kaupunkilaiset ja kansainväliset opiskelijat rakentavat taiwanilaisten arkkitehtien opastuksella turvapaikkatalon osana Helsinki Design –viikon ohjelmaa.
Right To Live –talon rakentaminen Kolmen Sepän Aukiolla alkoi maanantaina 4.9.2017 klo 9, se valmistuu 14.9. ja puretaan 17.9.2017. Taloa rakennetaan päivittäin 9–17 ja klo 18-20 aukiolla on kaikille avoimia keskusteluja, tapahtumia ja näyttelyitä.

People’s Architecture hankkeen arkkitehdit ja kuraattori sekä turvapaikanhakijat ovat tavattavissa Kolmen sepän aukiolla maanantaina klo 16.

Taiwanilainen arkkitehti HSIEH Ying-Chun työryhmineen on työskennellyt useissa katastrofien jälkeisissä projekteissa ympäri maailmaa. Hankkeissa on ollut tavoitteena rakentaa koteja ihmisille nopeasti, edullisesti, ekologisesti ja yhteisöllisesti. Turvapaikkatalot ovat yksi ratkaisu kasvaviin asunto-ongelmiin ja pakolaisten liikehdintään.
Kuraattori Cho:
“Jokaisella on oikeus omaan kotiin. Jokaisella on oltava myös oikeus rakentaa oma koti. Kaikilla ihmisillä ei tietenkään ole nykyisellään tähän mahdollisuutta. People’s Architecture näyttää, että rakentaminen voi olla helppoa, edullista, ekologista ja yhteisöllistä. Rakenna koti itsellesi yhdessä yhteisösi kanssa! Jokaisella ihmisellä on halu luoda jotain ja tuntea olevansa hyödyksi yhteiskunnalle.” 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?