[TIEDOTE] SUOMI PAKKOPALAUTTAMASSA TURVAPAIKANHAKIJOITA AFGANISTANIIN?

Maahanmuuttovirasto on tehnyt kielteisen päätöksen toiseen turvapaikkahakemukseen afganistanilaiselle 24-vuotiaalle Ali Shahlle ja on käännyttämässä häntä Kabuliin todennäköisen vainon kohteeksi. Päätös on tehty nopeutettuna menettelynä ja tutkimatta kaikkia todisteita. Ali Shah otettiin säilöön ma 4.9. odottamaan palautusta Kabuliin ja palautuslento saattaa tapahtua jo tiistaina 5.9.2017.

Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja kertoi Maahanmuuttoviraston tehneen 4.9.2017 laillisuustutkinnan kyseiseen päätökseen. Laillisuustutkinnan on tehnyt Maahanmuuttoviraston oma lakimies, jonka mukaan päätös on virheetönHakija pyysi tutkinnasta raportin, mutta tätä Maahanmuuttovirasto ei toimita perustellen sen olevan viraston sisäinen.
Maahanmuuttovirasto on haastatellut, tehnyt päätöksen ja tutkinut päätöksen laillisuuden itse. Lisäksi Maahanmuuttovirasto on jättänyt huomioimatta tiedon edellisten lakimiesten selkeistä virheistä, joiden vuoksi kielteiset päätökset on tehty, sekä jättänyt perustelematta omia päätöksiään.
Käännyttämisen täytäntöönpanokieltoa on haettu viimeksi perjantaina 1.9.2017 Helsingin Hallinto-oikeudelta. Päätöstä tästä ei ole vielä tehty.
Ali Shah aiotaan käännyttää, vaikka hänellä on työpaikka Suomessa ja sillä perusteella tehty oleskelulupahakemus vireillä.

USEITA SÄILÖÖNOTTOJA VIIME PÄIVINÄ 
Hätiköinti pakkopalautuksissa, Maahanmuuttoviraston virheet ja turvapaikanhakijoiden oikeusturvan kaventuminen ovat jo pitkään huolettaneet asiantuntijoita ja kansalaisia. Ulkomaalaispoliisi on hakenut viime päivinä säilöön pakkopalautusta varten useita afgaaniturvapaikanhakijoita, mukana ainakin kaksi lapsiperhettä, joissa on pienet vauvat. Lasten oikeuksien räikeä sivuuttaminen huolettaa kansalaisia ja monia järjestöjä. 
Afganistanin varapakolaisministeri Alema Alema on lähettänyt kaikille EU-maiden suurlähettiläille kirjeen, jossa hän pyytää lopettamaan turvapaikanhakijoiden palautukset Afganistaniin. Maa ei ministerin mukaan pysty vastaamaan heidän turvallisuudestaan.

TIEDOTE 5.9.2017
Stop Deportations
#StopDeportations

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?