TURVAPAIKANHAKIJAT TAPASIVAT SIPILÄN - PÄÄMINISTERI MYÖNSI VIRHEITÄ TAPAHTUVAN TURVAPAIKKAPÄÄTÖKSISSÄ

TIEDOTE 29.3.2017 

TURVAPAIKANHAKIJAT TAPASIVAT SIPILÄN - PÄÄMINISTERI MYÖNSI ETTÄ TURVAPAIKKA-ASIOISSA ON TEHTY VIRHEITÄ 

Haider ja Ghulam tapasivat tiistaina Helsingin Narinkkatorilla pääministeri Juha Sipilän. 
Rautatientorin turvapaikkamielenilmauksen edustajat Ghulam (Afganistan) ja Haider (Irak) tapasivat tiistaina Helsingin Narinkkatorilla pääministeri Juha Sipilän. He kertoivat olleensa Rautatientorilla nyt 48 päivää viestittääkseen hallitukselle hätäänsä. “Oletteko kuulleet viestimme”, miehet kysyivät.

Sipilä myönsi kuulleensa mielenilmauksesta ja oli tyytyväinen, että sai vihdoin tavata turvapaikanhakijoiden edustajat. Irakilainen Ahmad Hadi kysyi, tietääkö pääministeri perheistä, joita poistetaan ja on poistettu vastaanottokeskuksista kielteisten turvapaikkapäätösten jälkeen, vailla paikkaa minne mennä. “Onneksi Suomessa on vapaaehtoisia, jotka tarjoavat yösijaa”, Hadi kiitteli. Hän kysyi myös, tietääkö pääministeri pakkopalautuksista. “Meillä on nyt 19 ihmistä, joiden ei ole turvallista palata kotimaahan, eivätkä he ole tehneet mitään rikosta Suomessa. Miksi te palautatte heidät”, irakilainen halusi tietää.


Pääministeri Sipilä sanoi tietävänsä palautuksista ja vakuutti, että Suomen turvapaikkapolitiikka on linjassa muiden Euroopan maiden kanssa. Sipilä kuitenkin myönsi, että Suomessa on tehty virheitä. Hadi sanoi haluavansa lähettää turvapaikanhakijoiden mielenilmauksen vaatimukset suoraan pääministerille, ja sai Sipilän yhteystiedot. “Toivon, että voitte auttaa turvapaikanhakijoita ja muutatte lain”, Hadi vetosi.

PERUSSUOMALAISTEN EHDOKKAAT HYVÄKSYVÄT PALAUTUKSEN VAIN JOS TURVAPAIKANHAKIJA ON TEHNYT RIKOKSEN SUOMESSA 

Afganistanilainen Ghulam Hazrat kiersi kaikilla vaaliteltoilla tutustuen puolueiden tavoitteisiin ja kysyen näiden kantaa pakkopalautuksiin. 

“Entä jos kuolen, kun Suomi palauttaa minut Afganistaniin?”


Vihreiden, Vasemmiston, RKP:n, Kristillisten ja Piraattipuolueen ehdokkaat vastustivat pakkopalautuksia ja Kokoomuksen ja SDP:n edustajat vastustivat siinä tapauksessa, että ihmisen terveys tai henki ovat vaarassa. 
“Perussuomalaiset sanoivat kannattavansa pakkopalautuksia vain, jos turvapaikanhakija on tehnyt rikoksen Suomessa”, Hazrat kertoo. 

Hän tulkitsi pääministeri Sipilän (Keskusta) puheita niin, ettei Suomi palauta ketään, joka voi joutua vaaraan kotimaassaan.

Afganistanilainen turvapaikanhakija Ghulam Perussuomalaisten vaaliteltalla Narinkkatorilla. 

SIPILÄ LUPASI PUHUA SISÄMINISTERIN KANSSA ISKUISTA

Sipilältä kysyttiin vaaliteltalla myös kantaa turvapaikanhakijoihin kohdistuneeseen väkivaltaan kuten polttopullo- ja pippurisumuteiskuihin. “Miksei ketään ole pidätetty”, kysyttiin yleisön joukosta. Pääministeri lupasi selvittää asiaa sisäministeri Paula Risikon kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?