TIEDOTE: Rautatientorin mielenosoitus jatkuu - Maahanmuuttovirasto ei vastannut turvapaikanhakijoiden vaatimuksiin

Turvapaikanhakijat jatkavat mielenosoitusta, koska Suomen viranomaiset eivät ole vastanneet heidän vaatimuksiinsa. Turvapaikanhakijat keskustelivat tänään Maahanmuuttoviraston kanssa, mutta eivät saaneet kunnollisia vastauksia kysymyksiin maatietopalvelun lähteistä, virheellisistä menettelyistä, pakkopalautuksista Irakiiin ja Afganistaniin tai turvapaikanhakijoiden häätämisestä vastaanottokeskuksista.

Rautatieasemalla mieltään osoittavat turvapaikanhakijat ovat kuitenkin tyytyväisiä siihen, että tapaaminen Maahanmuuttoviraston kanssa järjestettiin ja  toivovat tapaamisen olevan rakentavan keskustelun alku. Afganistanilaiset ja irakilaiset toivovat virallista kannanottoa mahdollisuudesta hakea turvapaikkaa uudelleen.

Vaikka huonosti perustellut päätökset sekä menettelytapavirheet päätösten teossa ja täytäntöönpanossa myönnetään, ei pakkopalautuksia olla valmiita lopettamaan. Päivän keskusteluissa ei luvattu välittömiä muutoksia vallitseviin käytäntöihin, vaikka niiden virheellisyyksiä tunnustettiin.  

- Toivomme, että Maahanmuuttovirasto ottaa vakavasti virheet, jotka he ovat itse myöntäneet, ja huomaavat, että niillä voi olla hengenvaarallisia seurauksia niin irakilaisille kuin afganistanilaisillekin, sanoo irakilainen Eyas Taha, yksi mielenosoituksen järjestäjistä.

Turvapaikanhakijat pyytävät selkeitä, kansainvälistä oikeutta noudattavia ja turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksia kunnioittavia linjauksia niin poliittiselta johdolta kuin viranomaisiltakin. Myös valtion ja kuntien vastuunjakoon turvapaikanhakijoiden toimeentuloa ja asumista koskevissa kysymyksissä toivotaan selvyyttä.

Turvapaikanhakijat ja heidän tukijansa vetoavat kansanedustajiin, että eduskunta palauttaisi Suomen lainsäädännöstä vuonna 2015 poistetun tilapäisen oleskeluluvan, niin sanotun B-luvan.

Maanantaina yli sata suomalaista tiedemaailman vaikuttajaa vaati turvapaikanhakijoiden palautusten välitöntä lopettamista, ja allekirjoitti vetoomuksen turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen puolesta. Keskiviikkona turvapaikanhakijat ovat kutsuneet suomalaisia poliitikkoja ja julkisuuden henkilöitä katsomaan kanssaan Aki Kaurismäen pakolaisaiheista elokuvaa.

Yhteydenotot:


Mielenosoituksen Facebook-sivu:

Mielenosoituksen Facebook-tapahtuma:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?