TIEDOTE: Maahanmuuttovirasto kuuntelee turvapaikanhakijoiden vaatimukset tänään: Viikkoja jatkuneella mielenosoituksella vaikutusta

Irakilaisten ja afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden viikkoja kestänyt protesti Rautatientorilla on vaikuttanut Maahanmuuttovirastoon niin, että se on valmis kuuntelemaan turvapaikanhakijoiden vaatimukset. Tänään maanantaina järjestettävä tapaaminen on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Ylijohtaja Jaana Vuorio kävi helmikuussa tutustumassa mielenosoitukseen. Tuossa tapaamisessa mielenosoittajat esittivät huolella perustellut vaatimuksensa ja huolensa, mikä johti siihen, että tapaaminen Maahanmuuttoviraston kanssa päätettiin järjestää.

Tänään maanantaina eri viranomaistahot tapaavat turvapaikanhakijat Metsälän vastaanottokeskuksessa, ja kuulevat heidän vaatimuksensa sekä ratkaisuehdotuksensa.
Virallinen tiedote mieltä osoittavien turvapaikanhakijoiden tavoitteista lähetetään tapaamisen alkaessa, klo 13.00. Olette vastaanottajatahojen joukossa.

Tapaamisen jälkeen turvapaikanhakijat kutsuvat median edustajia Metsälän vastaanottokeskuksen eteen, osoitteeseen Niittylänpolku 10, 00620 Helsinki, klo 16:30. He kertovat silloin sen, kuinka Maahanmuuttovirasto on vastannut vaatimuksiin, ja kuinka jo lähes kolme viikkoa jatkunut mielenosoitus jatkuu.

Yhteydenotot (englanniksi):

protest.fi@gmail.com
Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?