ASIAINHOITAJA EPÄILEE VIRHEITÄ AFGAANIPERHEEN PAKKOPALAUTUKSESSA- MIELENOSOITTAJAT MARSSIVAT SISÄMINISTERIÖÖN

Suomi pakkopalautti maanantaina lukuisia afganistanilaisia turvapaikanhakijoita Kabuliin. Operaatiossa poliisi muun muassa suihkutti mielenosoittajiin pippurisumutetta auton ikkunasta ja usutti koiria heidän kimppuunsa.

Ghulam Hazrat, Marjaana Toiviainen ja muut pakkopalautuksia vastustavat osoittivat mieltään Helsingin Lentokentällä maanantaiyönä
Palautettujen joukossa oli kuusihenkinen perhe. Poliisi esti toistuvasti perheen asiainhoitajaa, pastori Marjaana Toiviaista tapaamasta perhettä pakkopalautuksen yhteydessä perheen pyynnöistä huolimatta. Ylikomisario Hannu Pietilä on kertonut tiedotteessa, ettei perheestä kukaan halunnut tavata edustajaa. Tämä ei pidä paikkaansa. Pastori Toiviaisella on tekstiviestitodisteet siitä, että perheen tytär pyysi poliisilta saada tavata Toiviainen. Toivainen myös kuuli puhelimessa, kuinka tytär pyysi poliisilta saada tavata Toiviaisen. Tytär myös vahvisti tiistaina Kabulista tekstiviestillä pyytäneensa poliisilta saada tavata Toiviaisen, jolloin poliisi oli sanonut, että se on liian myöhäistä.


Poliisi ei myöskään Toiviaisen mukaan kertonut poliisiasemalla eikä lentokentällä, mihin hän voi valittaa siitä, ettei hän pääse tapaamaan perhettä. Toiviaisella oli valtakirja mukanaan poliisitalolla ja lentokentällä.

Marjaana Toiviainen pelkää, että perheen turvapaikanhaku- ja käännytysprosessissa on tapahtunut vakavia virheitä. Afgaaniperhe jätti viikonloppuna uuden turvapaikkahakemuksen poliisille, koska oli saanut uutta tietoa turvapaikkahakuprosessin virheistä ja uusia todisteita hengenvaarasta Afganistanissa. Tällöin turvapaikanhakijalla on oikeus jättää uusi hakemus. Poliisi ilmoitti Maahanmuuttoviraston antamasta pikaisesta kielteisestä päätöksestä maanantaina perheelle. Toiviaisen mukaan tällöin hän ei ole asiainhoitajana ole ollut paikalla. Päätös tulee jättää kirjallisesti ja turvapaikanhakijan omalla kielellä. Toiviainen ihmettelee, missä ja milloin turvapaikkahaastattelu on tehty, ja missä on haastattelupöytäkirja.

Mielenosoittajat marssivat tiistaina sisäasiainministeriön eteen tekemään tiukkoja kysymyksiä maahanmuuttoasioista vastaavalle Päivi Nergille. Tämä ei halunnut ottaa kantaa sen enempää agfaaniperheen pikakäsiteltyyn kielteiseen turvapaikkapäätökseen kuin käännytyksen laillisuuteen. Hän uskoi lujasti Maahanmuuttoviraston osaamiseen ja hallinto-oikeuden päätöksiin.

Mielenosoituksen koolle kutsunut Stop Deportations Finland koostuu riippumattomista kansalaisista, eikä se ole sidoksissa mihinkään puolueeseen.

Stop Deportations Finland
TIEDOTE 4.4.2017

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

[TIEDOTE 14.11.2017] POLIISI PAKKOPALAUTTI RASKAANA OLEVAN - LÄÄKÄRI EI SUOSITTANUT

RIGHT TO LIVE AWARDED BY RESEARCHERS!

[PRESS RELEASE] Afghan government questions the forced deportion to Afghanistan?